Nový svet
Niekedy v lete som si tak hovorila, ako v Karlovke chýba nejaká fajná hipsterská pekáreň. A čo to o dva mesiace vidím na Riviére? Že budú otvárať pekáreň Pochlieb! Takže moje myšlienky boli vypočuté a od zajtra sa Karlovka môže pýšiť tým, že už má tiež svoju pobočku remeselnej pekárne.
Som zvedavá, koľko ľudí tam bude chodiť, som vlastne zvedavá, aké dobroty (okrem chleba) tam pečú, lebo zatiaľ som si túto prevádzku všimla iba v Eurovea a ešte som si u nich nič nekúpila. Ale hovorila som si, že možno raz. Tak teraz budem mať možnosť, ešte uvidíme, od koľkej budú mať otvorené, ale ak náhodou od siedmej, tak to by som si po ceste do práce možno aj mohla občas kúpiť niečo na raňajky. No je to vzrušujúce, čo vám budem hovoriť.
Vo štvrtok som bola na keramike a vznikla tam taká zaujímavá debata, že či sa v malých mestách viac oplatí otvárať kaviarne alebo pekárne. Že či sú ľudia viac ochotní priplatiť si za dobrý chlieb alebo dobrú kávu. A na keramike vládli rôzne názory. Ja som sa do rozhovoru nezapojila, keďže kávu pijem zvyčajne zo Starbucksu a chlieb som si tuším ešte odinakiaľ ako z predajne potravín nekúpila. Takže ani svoj subjektívny pohľad neviem tak úplne povedať, keďže sa zdá, že pôvod chleba aj pôvod kávy sú mi vlastne ukradnuté. Ale možno s remeselnou pekárňou nachádzajúcou sa bližšie ako 6 zastávok električkou, konečne vyskúšam, ako chutí chlieb, ktorý nie je iba dopekaný z mrazeného polotovaru.
Možno sa mi otvorí úplne nový svet.
Nea