Sprotivené hamburgery
Mala som včera hamburger z Burger Kingu. Taký bezzeleninový, bolo v ňom iba mäso, slanina, syr a nejaká omáčka. Ideálny pre mňa.
Fakt som sa naň tešila, aj keď mi pripomínal Prahu z februára 2020, kde som si tento burger dala prvý a do včera jedinýkrát. Pamätám si, ako som ho vtedy vnímala ako heaven sent, lebo som splašene behala po food courte v Palladiu, hladná a unavená, ale stále nevediaca sa rozhodnúť, čo si dať na večeru. Až som teda zakotvila pri tomto hamburgeri. A teda neviem, či to bolo tým, že včera som až taká hladná nebola, alebo tým, že som sa počas posledného roku snažila obmedziť konzumáciu mäsa, alebo tým, že ten hamburger z donášky nie je úplne čerstvý, alebo ešte niečím iným, ale proste mi nechutil.
Ani predtým, ako som sa rozhodla trochu znížiť svoju spotrebu mäsa, som príliš neholdovala hamburgerom, ako doma, tak ani vonku. Bola som asi dvakrát v živote v BeAbout a jedla som Swiss King počas syrovej sezóny v Mekáči, a tým to v podstate haslo. Možno mama raz za pol roka spravila domáce hamburgery, ale väčšina mojej mäsovej spotreby bolo (a stále je) kuracie a bravčové, konkrétne teda kuracie prsia, slanina a párky. A hej, ešte som mala chvíľu obdobie moussaky, ale to je tak náročné jedlo na spravenie, že som ho určite ani vo vrcholnej spotrebe nerobila častejšie ako štyrikrát za rok. Ale keď sa teraz nad tým zamýšľam, asi je pravda, že domáce hamburgery ani moussaku som už nejedla ani sa neamätám. Asi posledný hamburger, ktorý mi chutil, bol niekedy začiatkom jesene 2020 z Karlsburger. A odvtedy sa mi sprotivil aj Swiss King, ktorý počas poslednej Syrover sezóny premenovali na Oštiepok King, aj Karlsburger, z ktorého mi naposledy bolo na vracanie, aj teraz Burger King, ktorý mi pripomína môj zatiaľ posledný výlet do Prahy. Ešte zostáva znova skúsiť BeAbout a Estévéčku, ale začínam byť presvedčená o tom, že som nejakým zvláštnym spôsobom odučila moje telo, aby mu chutili mäsové hamburgery.
Alebo možno je naozaj podstatné a chuť doplňujúce, keď si človek môže jedlo vychutnať hneď po jeho uvarení priamo v reštaurácii.
Džejn.